24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Töreni Gerçekleştirildi

Ekm

Aslanapa Ortaokulu ve İ.H.O. 5. sınıf öğrencilerimiz Şehrimizi, Kültürümüzü ve Tarihimizi Tanıma Etkinlikleri kapsamında ilimiz Çavdarhisar ilçemizdeydi. Anadolu'da, Roma Dönemi'nden kalan ender yapılardan olan Aizanoi'yi gezme fırsatı buldular. Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirirken; aynı zamanda şehrimizi ve tarihini uzman rehber eşliğinde öğrendiler. Daha önce İzmir'e Teknofest için giden öğrencilerimizin kendileri için paha biçilemez faydada olan gezileri hız kesmeden devam ediyor.

Ekm

Cuma günü Aslanapa Ortaokulu ve İ.H.O. öğrencileri Teknofest için İzmir'deydi. Türkiye Teknoloji Hamlesi adına İzmir'de düzenlenen Teknofest'e katılım sağladılar. Alanda sergilenen ve tamamen milli üretim olan tüm cihaz, uçak, robot ve çeşitli gösterileri canlı yaşayan öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Aynı zamanda teknolojiye ilgisi olan öğrencilerimiz "Kendin yap" atölyelerinde hünerlerini sergileyip çeşitli cihazların nasıl üretildiğini kendi tecrübeleriyle öğrenip denediler. Festivalden ilham alan öğrencilerimiz seneye Teknofest'e katkı sağlamak istediklerini söylediler.

Teknofest katılımının ardından İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı gezen öğrencilerimiz orada çeşitli hayvanları canlı görme fırsatını buldular. Gezinin sonunda yemekle beraber sahil turu yapılarak Aslanapa'ya doğru yola çıkıldı. Öğrencilerimiz bir sonraki geziyi merakla bekliyor. Bu güzel, eğlenceli ve ilham veren gezi için; katılım sağlayan, isteyip katılamayan öğrencilere ve velilere, emek veren Aslanapa Ortaokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.

Eyl

Halk Eğitim Bünyesinde Açılan Kurslarla Öğrencilerimiz; halk oyunları, step aerobik ve futbol eğitimi alarak sosyal etkinliğini artırmaktadır.

Eyl

Okulumuzda; Öğrencilerimiz, derslere her sabah sporsal etkinlik gerçekleştirerek başlıyor

Eyl

Okulumuz 2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı için gerekli hazırlıklar yapılmıştır.

Eyl

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı Öğretmenlerimizin Mesleki Eğitim Çalışmaları ile Başladı

Haz

8. Sınıf Öğrencilerimiz için Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Haz

Okulumuz; Öğretmenleri, Öğrencileri ve Velileri ile Birlikte Kermes Etkinliği Gerçekleştirildi

May

Okulumuzun öğrencilerini Milli Bilinç ve Çanakkale'de şehit verdiğimiz dedelerimizi ziyaret için Çanakkale'ye o Manevi Havayı tatmaları için Kaymakamlığımızca düzenlenen geziye gönderdik

May

Okululmuzdaki öğrencilerimize İl Emniyet Müdürlüğünce Görevli Memurlar Tarafından Siber Güvenlik ve Sosyal Medya Kullanımı eğitimi verildi

Nis

İlçemiz genelinde yapılan veliler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen Narkorehber eşliğinde En İyi Narkotik Polisi ANNE seminerine katılım gerçekleştirdik. Narkorehberimizin de verdiği ve aydınlattığı noktalarda güzel faydalar sağlanmış oldu.

Nis

Ramazan'ın girmesiyle birlikte bürünülen manevi havanın da bize katmış olduğu uhrevi hisler ile okulumuzun Mescidini ''İKRA'' (''OKU'', Alak Suresi 1. Ayet) ayetiyle, Kâbe'nin o güzel görüntüsüyle ve bir tarafta Allah, bir tarafta Muhammed (sav) ve ortasında Besmele ile değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Hande BATAR, değerli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Nursaç ÖZDAMAR, değerli Matematik Öğretmenimiz Şenay YÜKSEL ve onlara yardımcı olan değerli öğrencilerimiz ile birlikte süslemişlerdir.

Mrt

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile Teknoloji ve Tasarım Dersinde Mühendislik ve Tasarım konusunda 4'erli gruplar halinde potansiyometre ile motor hız kontrolü projesi yaptık. MBLOCK programımızı açıp ARDUINO UNO yu ekledikten sonra bağlantı kablosu ile bilgisayarın usb girişine kabloyu takıp "bağlan"ı tıklayarak robotla bilgisayarın bağlantısını yapmış olduk. Bir değişken oluştura tıklayarak pot_değer yazıp bir değişken oluşturuyoruz. Potumuzun bağlı olduğu pin A analog 5 pinini okuyarak pot değeri atadılar. Koddan okuduğumuz değeri 0 ile 1023 arasındadır bunu 0 ile 255 arasına  aldık. Motorumuzu ayarlamak için PWV ayarını seçtik. Digital pinimizi alıp kopyasını çıkarttık ve bizim bağlı olduğumuz pinler 9-10-11-12 yi seçip motor yönü kontrolü için düşük yüksek yaptığımızda motorumuz ivmeli yönde sağa sola çevirdiğimizde hızlı ve yavaş şekilde hareket edecektir. Yükle dediğimizde kodlamayı gerçekleştirdik.